• Debuut Stéphane Kox in toerwagenracen
  • Dochter van oud-Le Mans-winnaar Peter Kox
  • Leon Eurocup rijdt twee races op Formule 1-circuit Spa-Francorchamps
Heusden, 29 augustus 2014 – In het weekend van 6 en 7 september doet de SEAT Leon Eurocup het circuit van Spa-Francorchamps aan. Vier nieuwe coureurs zullen daar van start gaan, waaronder de Nederlandse Stéphane Kox, dochter van voormalig Le Mans-winnaar Peter Kox.

De 20-jarige Stéphane Kox kruipt op Spa-Francorchamps - haar favoriete circuit - voor het eerst achter het stuur van de 243 kW (330 pk) sterke Leon Cup Racer, met de intentie om ook aan de resterende races van dit seizoen deel te nemen. Daarmee is ze de vierde vrouwelijke coureur die uitkomt in de SEAT Leon Eurocup 2014.

Afgelopen jaar reed Stéphane Kox een volledig eerste seizoen in de Duitse ADAC Formel Masters en in de kart staat ze dit seizoen in het Belgische Karting Kampioenschap eveneens haar mannetje. Haar deelname aan de Leon Eurocup, waarin ze namens Kox Racing uitkomt voor het team van Target Competition, markeert voor Stéphane het debuut in het toerwagenracen. Desondanks zijn haar doelstellingen voor dit seizoen ambitieus: “'Ik kijk er erg naar uit om weer in een auto te stappen. Spa is een mooie baan, dus om hier mijn debuut in de toerwagens te maken is erg gaaf! De SEAT Leon Cup Racer is een hele goede auto. Voor een toerwagen heeft hij erg veel vermogen en grip, een echte uitdaging vind ik! Ik ben me ervan bewust dat het een sterk veld is. Het zal niet gemakkelijk zijn meteen met de top mee te kunnen, maar toch heb ik er vertrouwen in dat ik een goede indruk kan achterlaten. We hebben recent nog een test in Italië gedaan die erg goed ging en dat gaf voor ons de doorslag de race op Spa te rijden. Het zou natuurlijk super zijn als we de laatste races in Monza en Barcelona ook nog mee kunnen doen.”

De eerste Leon Eurocup-race op Spa-Francorchamps, waar afgelopen weekend nog de Formule 1 door de Belgische Ardennen raasde, wordt verreden op zaterdag 6 september om 13.55u, race twee vindt plaats op zondag 7 september om 11.00u.